Baileys Coffee Irish Cream

Instrukcja przyrządzania
KROK PO KROKU

Naczynie

szklanka Alfredo poj. 200 ml

Składniki

1. Kawa caffe creme ok. 120ml
2. Likier Baileys Irish Cream 40ml
3. Bita śmietana
4. Sos Ciemna Czekolada Monin

Przygotowanie

1. Odmierz 40 ml likieru
2. Wlej likier do szklanki
3. Przygotuj caffe creme
4. Delikatnie, po łyżce wlej caffe creme tak, aby utworzyć warstwę nad likierem. Likier i kawa częściowo się zmieszają, ale po wlaniu całej kawy warstwy powinny się rozdzielić
5. Na powierzchnię kawy nałóż warstwę bitej śmietany
6. Polej bitą śmietanę sosem ciemna czekolada

Świeżo mielona kawa

Orzechowa, trwała
crema na espresso

Gładka i błyszcząca
piana mleczna

Temperatura mleka 65-70 st.C