Choco Mint Ice Coffee

Instrukcja przyrządzania
KROK PO KROKU

Naczynie

Szklanka 400 ml

Składniki

1. Espresso, mleko, lód i syrop wrzuć do blendera i zblenduj.
2. Przelej zblendowany napój do szklanki.
3. Posyp napój wiórkami czekoladowymi.
4. Ozdób napój listkami mięty.

Przygotowanie

1. Zaparz espresso do dzbanka.
2. Dodaj zimnej wody.
3. Ochłodź rozrzedzoną kawę kostką lodu.
4. Wlej syrop do szklanki.
5. Wypełnij szklankę kostkami lodu ok. 3/4 pojemności.
6. Wlej delikatnie kawę.
7. Dodaj delikatnie mleko.

Świeżo mielona kawa

Orzechowa, trwała
crema na espresso

Gładka i błyszcząca
piana mleczna

Temperatura mleka 65-70 st.C