Korzenne latte z miodem i bitą śmietaną

Instrukcja przyrządzania
KROK PO KROKU

Naczynie

Szklanka 300 ml

Składniki

1. Miód 32 g (dwie saszetki)
2. Espresso 30 ml
3. Mleko 125 ml
4. Przyprawa korzenna
5. Bita śmietana
6. Cynamon mielony

Przygotowanie

1. Wlej miód do szklanki.
2. Wlej mleko do dzbanka i dodaj przyprawę korzenną.
3. Spień delikatnie mleko (maks. 2 cm piany).
4. Zaparz espresso do dzbanka i dodaj odrobinę wrzątku.
5. Wlej po łyżce spienione mleko do szklanki na miód.
6. Wlej delikatnie espresso do szklanki, aby powstała warstwa.
7. Dodaj na powierzchnię bitą śmietanę.
8. Posyp powierzchnię napoju niewielką ilością cynamonu.

Świeżo mielona kawa

Orzechowa, trwała
crema na espresso

Gładka i błyszcząca
piana mleczna

Temperatura mleka 65-70 st.C