Latte macchiato z nutą klasycznego ciasta brownie

Instrukcja przyrządzania
KROK PO KROKU

Naczynie

szklanka Alfredo Espresso 300 ml.

Składniki

1. Espresso
2. Syrop Brownie 20 ml
3. Mleko ok. 150 ml

Przygotowanie

1. Wlej syrop do szklanki 20 ml
2. Spień mleko tak, aby uzyskać ok. 3 cm piany. Odstaw do rozdzielenia
3. Zrób do dzbanka espresso
4. Wlej do szklanki na syrop delikatnie po łyżce mleko, na powierzchnie narzuć pianę, ok. 3 cm
5. Dolej do dzbanka z espresso odrobinę gorącej wody
6. Wlej rozcieńczone espresso delikatnie do szklanki tak, aby utworzyło warstwę między pianą a mlekiem

Świeżo mielona kawa

Orzechowa, trwała
crema na espresso

Gładka i błyszcząca
piana mleczna

Temperatura mleka 65-70 st.C