Panna Cotta Ice Latte

Instrukcja przyrządzania
KROK PO KROKU

Naczynie

szklanka poj. 300 ml

Składniki

1. Mleko 100ml
2. Syrop waniliowy 20ml
3. Lód w kostkach ok. 6szt
4. Espresso 30ml
5. Sos karmelowy
6 Bita śmietana truskawkowa
7. Truskawki lub cukier trzcinowy

Przygotowanie

1. Składniki 1-4 wrzucamy do blendera i blendujemy przez ok. 20 sekund
2. Szklankę ozdabiamy od wewnątrz sosem karmelowym
3. Wlewamy zblendowany napój do ozdobionej szklanki
4. Dodajemy bitą śmietanę
5. Ozdabiamy bitą śmietanę kawałkami truskawek, niewielką ilością syropu truskawkowego lub delikatnie posypujemy brązowym cukrem

Świeżo mielona kawa

Orzechowa, trwała
crema na espresso

Gładka i błyszcząca
piana mleczna

Temperatura mleka 65-70 st.C