Wiśniow- midgałowe Latte

Instrukcja przyrządzania
KROK PO KROKU

Naczynie

szklanka Alfredo Espresso poj. 300 ml

Składniki

1. Espresso 30ml
2. Mleko 150ml
3. Syrop wiśniowy 20ml
4. Syrop migdałowy 20ml
5. Kostki lodu 5szt.

Przygotowanie

1. Wrzuć kostki lodu, mleko i syrop midgałowy do blendera
2. Blenduj przez 15 sekund
3. Wlej syrop wiśniowy do szklanki
4. Wlej po łyżce zblendowane składniki tak, aby na dnie pozostała warstwa syropu wiśniowego
5. Zaparz esporesso do małej dzbanka na kostkę lodu
6. Wlej delikatnie espresso do szklanki tak, aby powstała warstwa

Świeżo mielona kawa

Orzechowa, trwała
crema na espresso

Gładka i błyszcząca
piana mleczna

Temperatura mleka 65-70 st.C