Świeżo mielona kawa
Orzechowa, trwała
crema na espresso
Gładka i błyszcząca
piana mleczna
Temperatura mleka 65-70 st.C
Bardzo popularny, atrakcyjny wizualnie napój, w którego skład wchodzi oczywiście espresso, gorące mleko oraz piana mleczna. Wszystkie składniki ułożone są warstwami, z tego tez względu latte macchiato należy podawać wyłącznie w szklankach z przezroczystego szkła. Standardowa pojemność to około 300 ml.
1. Spienianie mleka
2. Wlewanie mleka do szklanki
3. Zrzucanie na mleko piany mlecznej
4. Wlewanie espresso do dzbanka
5. Wlewanie espresso do szklanki
6. Posypywanie piany czekoladą
Świeżo mielona kawa
Orzechowa, trwała
crema na espresso
Gładka i błyszcząca
piana mleczna
Temperatura mleka 65-70 st.C