Latte Macchiato z syropem

Latte Macchiato z syropem

Bardzo popularny, atrakcyjny wizualnie napój, w którego skład wchodzi oczywiście espresso, gorące mleko, piana mleczna oraz jeden z wielu dostępnych na rynku syropów smakowych. Wszystkie składniki ułożone są warstwami, z tego tez względu latte macchiato należy podawać wyłącznie w szklankach z przezroczystego szkła. Standartowa pojemność to około 300ml.

Instrukcja przyrządzania
KROK PO KROKU

1. Wlewanie syropu do szklanki

2. Spienianie mleka

3. Wlewanie mleka do szklanki

4 Zrzucanie na mleko piany mlecznej

5. Wlewanie espresso do dzbanka

6. Wlewanie espresso do szklanki

7. Posypywanie piany czekoladą

Świeżo mielona kawa

Orzechowa, trwała
crema na espresso

Gładka i błyszcząca
piana mleczna

Temperatura mleka 65-70 st.C