Świeżo mielona kawa
Orzechowa, trwała
crema na espresso
Gładka i błyszcząca
piana mleczna
Temperatura mleka 65-70 st.C
Bardzo popularny, atrakcyjny wizualnie napój, w którego skład wchodzi oczywiście espresso, gorące mleko, piana mleczna oraz jeden z wielu dostępnych na rynku syropów smakowych. Wszystkie składniki ułożone są warstwami, z tego tez względu latte macchiato należy podawać wyłącznie w szklankach z przezroczystego szkła. Standartowa pojemność to około 300ml.
1. Wlewanie syropu do szklanki
2. Spienianie mleka
3. Wlewanie mleka do szklanki
4 Zrzucanie na mleko piany mlecznej
5. Wlewanie espresso do dzbanka
6. Wlewanie espresso do szklanki
7. Posypywanie piany czekoladą
Świeżo mielona kawa
Orzechowa, trwała
crema na espresso
Gładka i błyszcząca
piana mleczna
Temperatura mleka 65-70 st.C