Biała czekolada z jagodami

Instrukcja przyrządzania
KROK PO KROKU

Naczynie

kubek 200 ml

Składniki

1. Pół porcji białej czekolady Cocaya 13g
2. Syrop jagodowy Monin 20ml
3. Mleko 150ml
4. Bita śmietana

Przygotowanie

1. Przygotuj bitą śmietanę
2. Wlej mleko do dzbanka
3. Wsyp czekoladę do mleka. Porządnie wymieszaj, aby czekolada „namokła” mlekiem
4. Wlej połowę syropu do mleka
5. Spieniaczem do mleka spień mleko. Zrób tylko ok. 0,5 cm piany
6. Przelej gotową czekoladę do kubka Cocaya
7. Ozdób powierzchnię napoju bitą śmietaną, zacznij od ścianek kubka, zmierzaj ku środkowi
8. Resztą syropu jagodowego polej bitą śmietanę

Świeżo mielona kawa

Orzechowa, trwała
crema na espresso

Gładka i błyszcząca
piana mleczna

Temperatura mleka 65-70 st.C