Chocolatella 2010

Instrukcja przyrządzania
KROK PO KROKU

Naczynie

kubek 200 ml

Składniki

1. Mleko 50 ml
2. Syrop „guma balonowa” 10 ml
3. Lód w kostkach ok. 5 szt
4. Czekolada w proszku 25 g
5. Bita śmietana truskawkowa
6. Sos czekoladowy

Przygotowanie

1. Składniki 1, 2, 3 i 4 wrzucamy do blendera i blendujemy przez ok. 20 sekund
2. Wlewamy zblendowany napój do kubka. Zostawiamy miejsce na bitą śmietanę
3. Dodajemy bitą śmietanę
4. Ozdabiamy bitą śmietanę niewielką ilością syropu truskawkowego

Świeżo mielona kawa

Orzechowa, trwała
crema na espresso

Gładka i błyszcząca
piana mleczna

Temperatura mleka 65-70 st.C