Pistacjowy poemat

Instrukcja przyrządzania
KROK PO KROKU

Naczynie

kubek 200 ml

Składniki

1. Czekolada Xocao Premium Brown 25g
2. Mleko 100ml
3. Syrop Monin pistacja 20ml
4. Bita śmietana
5. Pokruszone orzeszki pistacjowe

Przygotowanie

1. Wlej mleko do dzbanka
2. Do mleka wsyp czekoladę i wymieszaj tak, aby czekolada lekko namokła
3. Dodaj do dzbanka syrop
4. Spień mleko z czekoladą i syropem robiąc niewielką ilość piany
5. Przelej napój do kubka zostawiając miejsce na bitą śmietanę
6. Ozdób powierzchnię napoju bitą śmietaną
7. Posyp bitą śmietanę pokruszonymi pistacjami

Świeżo mielona kawa

Orzechowa, trwała
crema na espresso

Gładka i błyszcząca
piana mleczna

Temperatura mleka 65-70 st.C