American Cookie Caffe

Instrukcja przyrządzania
KROK PO KROKU

Naczynie

szklanka poj. 200 ml

Składniki

1. Caffe creme ok. 120-140 ml
2. Syrop Monin Chococlate Cookie 15ml + 40ml do przygotowania 500ml bitej śmietany smakowej do wykorzystania na kilka porcji
3. Śmietana 30%
4. Pokruszone ciasteczko

Przygotowanie

1. Wlej do szklanki 15ml syropu
2. Przygotuj Cafe Creme
3. Wlej kawę do szklanki
4. Przygotuj smakową bitą śmietanę
a) Do syfonu o pojemności 0,5l wlej śmietanę 30% tłuszczu w ilości 450ml
b) Dodaj 40ml syropu czekoladowe ciasteczko
c) Nabij jednym napojem gazu
5. Nałóż na górę napoju bitą śmietanę
5. Ozdób bitą śmietanę ciasteczkami

Świeżo mielona kawa

Orzechowa, trwała
crema na espresso

Gładka i błyszcząca
piana mleczna

Temperatura mleka 65-70 st.C