Caffe latte z rozgrzewającym aromatem pikantnej dyni

Instrukcja przyrządzania
KROK PO KROKU

Naczynie

szklanka Alfredo Espresso 300 ml

Składniki

1. Espresso doppio
2. Syrop Pikantna Dynia 20 ml
3. Mleko 200 ml

Przygotowanie

1. Wlej syrop do szklanki
2. Spień mleko tak, aby uzyskać ok. 1,5 cm piany. Odstaw do rozdzielenia
3. Zrób do dzbanka espresso doppio
4. Wlej do szklanki na syrop delikatnie po łyżce mleko, na powierzchnie narzuć pianę, ok. 1,5 cm
5. Dolej do dzbanka z espresso doppio odrobinę gorącej wody
6. Wlej rozcieńczone espresso doppio delikatnie do szklanki tak, aby utworzyło warstwę między pianą a mlekiem

Świeżo mielona kawa

Orzechowa, trwała
crema na espresso

Gładka i błyszcząca
piana mleczna

Temperatura mleka 65-70 st.C