Jeżynowa Mocha

Instrukcja przyrządzania
KROK PO KROKU

Naczynie

szklanka poj. 300 ml

Składniki

1. Espresso 30ml
2. Mleko ok. 150ml
3. Syrop Monin jeżyna 20ml
4. Sos Monin ciemna czekolada

Przygotowanie

1. Na dno szklanki wlewamy sos ciemna czekolada Monin
2. Do dzbanka wlewamy mleko
3. Do mleka dodajemy syrop jeżynowy Monin
4. Spieniamy mleko wraz z syropem
5. Do małego dzbanka parzymy espresso
6. Zrzucamy pianę do szklanki na czekoladę
7. Do szklanki wlewamy po łyżce mleko
8. Do espresso dodajemy ok. 20ml gorącej wody
9. Delikatnie wlewamy espresso do szklanki

Świeżo mielona kawa

Orzechowa, trwała
crema na espresso

Gładka i błyszcząca
piana mleczna

Temperatura mleka 65-70 st.C