Kawowy grzaniec

Instrukcja przyrządzania
KROK PO KROKU

Naczynie

Szklanka Alfredo Espresso 300 ml

Składniki

1. Espresso 30 ml
2. Spienione mleko 250 ml
3. Syrop Monin Winter Spice 20 ml
4. Mielony cynamon

Przygotowanie

1. Wlej syrop do szklanki.
2. Spień mleko tak, aby powstała gruba warstwa piany i zostaw w dzbanku aby piana i mleko się rozdzieliły.
3. Zaparz espresso do małego dzbanka.
4. Wrzuć do szklanki na syrop pianę.
5. Umieść nad piana łyżkę i lej na nią delikatnie mleko. Na kawe zostaw ok. 0,5 cm miejsca.
6. Dolej do espresso odrobinę gorącej wody.
7. Delikatnie wlej do szklanki espresso przez środek piany.
8. Posyp powierzchnię napoju cienką warstwą cynamonu.

Świeżo mielona kawa

Orzechowa, trwała
crema na espresso

Gładka i błyszcząca
piana mleczna

Temperatura mleka 65-70 st.C