Mocha pikantna

Instrukcja przyrządzania
KROK PO KROKU

Naczynie

szklanka Alfredo poj. 200 ml

Składniki

1. Espresso
2. Mleko 100ml
3. Czekolada Cocaya mleczna 26g
4. Syrop spicy Monin 15ml
5. Bita śmietana

Przygotowanie

1. Zaparz espresso do szklanki
2. Wsyp czekoladę do mleka. Porządnie wymieszaj, aby czekolada „namokła” mlekiem
3. Wlej syrop do mleka
4. Spieniaczem do mleka spień mleko. Zrób tylko ok. 0,5 cm piany
5. Ozdób powierzchnię napoju bitą śmietaną, zacznij od ścianek kubka, zmierzaj ku środkowi

Świeżo mielona kawa

Orzechowa, trwała
crema na espresso

Gładka i błyszcząca
piana mleczna

Temperatura mleka 65-70 st.C