Piernikowa mocha

Instrukcja przyrządzania
KROK PO KROKU

Naczynie

szklanka 300 ml

Składniki

1. Espresso (Alfredo Espresso) 30 ml
2. Mleko 200 ml
3. Przyprawa korzenna do smaku
4. Czekolada COCAYA 36 g
5. Miód 16 g
6. Bita śmietana
7. ewentualnie syrop piernikowy Monin 30 ml
Zamiast przyprawy korzennej i miodu rekomendujemy użycie syropu piernikowego Monin.

Przygotowanie

1. Wlej mleko do dzbanka, dodaj przyprawę korzenną lub czekoladę.
2. Delikatnie wymieszaj.
3. Spień mleko z dodatkami.
4. Zaparz espresso.
5. Wlej czekoladowe mleko do kawy.
6. Ozdób napój bitą śmietaną.
7. Posyp powierzchnię czekoladą.
8. Dosłodź miodem do smaku.

Świeżo mielona kawa

Orzechowa, trwała
crema na espresso

Gładka i błyszcząca
piana mleczna

Temperatura mleka 65-70 st.C