Pomarańczowa mocha con panna

Instrukcja przyrządzania
KROK PO KROKU

Naczynie

Szklanka 300 ml

Składniki

1. Espresso 30 ml
2. Czekolada Cocaya Premium Brown 36 g
3. Mleko 175 ml
4. Syrop Monin Pomarańcza 20 ml
5. Wiórki skórki pomarańczowej (starta skórka)

Przygotowanie

1. Wlej syrop do szklanki.
2. Przygotuj espresso.
3. Wlej mleko, espresso i wsyp czekoladę do dzbanka. Zamieszaj chwilę.
4. Spień zawartość dzbanka tak, aby powstało ok. 2 cm piany.
5. Wlej po łyżce zawartość dzbanka do szklanki na syrop.
6. Dodaj na powierzchnię napoju bitą śmietanę.
7. Posyp bitą śmietanę czekoladą i ozdób wiórkami skórki pomarańczy.

Świeżo mielona kawa

Orzechowa, trwała
crema na espresso

Gładka i błyszcząca
piana mleczna

Temperatura mleka 65-70 st.C